Föreningen Inte ett barn till förkortas IEBT i köpvillkoren.

GDPR

Personuppgifter behandlas av IEBT i enlighet med personuppgiftslagen i syfte att administrera hanteringen av en beställning, betalning av en beställning samt leverans av en beställning. Man har rätt att en gång per år få information om vilka personuppgifter som vi behandlar. IEBT förbehåller sig rätten att annullera ordrar från personer som uppgivit felaktiga personuppgifter, eller som har betalningsanmärkningar.


Köp

Samtliga priser gäller endast i webshopen. (om inget annat anges.)

Efter att du bestämt dig för vilken produkt du vill köpa klickar du på den beställnings knappen. Dina varor läggs då i en varukorg. Alla priser är inklusive moms. Inga övriga avgifter tillkommer om detta inte står specificerat, fraktkostnad samt expeditionskostnad tillkommer. När du har handlat klart klickar du på Kassa. Därefter väljer du betalningsalternativ och fyller i dina uppgifter samt klickar på skicka order. Din order skickas då via e-post till oss och vi tar emot den samma dag. Du får därefter en orderbekräftelse av oss.

Dessa köpvillkor är tillämpliga i fall Svensk eller annan tillämplig lag ej föreskriver villkor som är i konflikt med desamma. För privatkonsumenter gäller Konsumentköplagen samt Distansavtalslagen, och för företag - Köplagen. Köplagen är, till skillnad från Konsumentköplagen, dispositiv vilket innebär att företag kan avtala annat än vad lagen föreskriver.

Leveranstid

Normal leveranstid är upp till 15 arbetsdagar efter det att vi har mottagit din beställning.
Skulle det vara andra eventuella avvikelser så kommuniceras det via webshopen alternativt i våra sociala medier.
Vi har inga möjligheter att skicka e-post gällande varje order som drabbas av förseningar.
Du har då givetvis rätt att avstå alternativt ändra Din beställning.

Allt i butiken tillverkas på beställning med vissa undantag.
Detta innebär att vi inte kan skynda på ordrar och låta vissa ordrar få företräde i orderflödet.
Det kommer inte att göras undantag från detta oavsett hur mycket mejl och meddelanden som skickas.


Leveranssätt & fraktkostnad

Vi använder oss av Postnord Logistics som paketleverantör.
Det innebär att Postnord's kostnader tillkommer på varje order som skickas från oss.
Fraktpriset beräknas på vikten, skulle vi lyckas att skicka produkterna till en lägre kostnad justeras priset och mellanskillnaden dras av eller betalas tillbaka.

Vi skickar med tjänsterna nedan:
- Postnord Varubrev 1:a klass
- Postnord Home Small
- Postnord REK

Då Varubrev och Postnord Home Small levereras som brev så fraktas allt på "egen risk", därför tar #IEBT inget ansvar efter det att godset är inlämnat på terminalen.
Vill man ha försäkring och full spårbarhet så rekommenderar vi tjänsten Postnord REK.

Vid ej uthämtade paket som kommer i retur till oss så gör vi en återbetalning på varuvärdet. Eventuella fraktkostnader ersätts EJ då vi uppfyllt vår del av avtalet.

Betalning

Samtliga priser gäller endast i webshopen. (om inget annat anges.)

IEBT redovisar alla priser inklusive moms och bygger på kort- eller bankbetalning såvida ej annat avtalats.
Expeditionskostnad tillkommer på samtliga order. Fraktkostnad tillkommer samtliga beställningar där varorna skickas, enligt det beräkningssätt som gäller för valt leveranssätt. IEBT råder ej över prisförändringar på marknaden, därför priset som gäller vid beställningstillfället även gäller vid leveranstillfället. Inga övriga skatter eller avgifter tillkommer.

Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:
- Betalning med kort eller Internetbank
- SMS betalning

Kort-, bankbetalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett Paysonkonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea. 

Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik.

Payson startade 2004 i Sverige och över en miljon personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet.
Läs mer om Payson här: www.payson.se.


Payson

 
Garanti

IEBT säljer alla produkter med tillverkarens garantier om inget annat anges.
Produktgarantin täcker endast ursprungliga fel, d.v.s. fel som fanns i varan vid leverans.
Givetvis anser vi att våra varor skall hålla avtalad kvalité och reklamerar varorna om vi anser att varan inte hållit för normalt användande.


Öppet Köp/Ångerrätt

Vi erbjuder dig 14 dagars öppet köp från den dagen då Du tagit emot varan.
Retur skall ske i obrutet original emballage och återlämnas komplett i oskadat original skick. I sådana fall står köparen samtliga kostnader som uppstår, vanligtvis frakt


Reklamation

IEBT garanterar att varje försändelse okulärbesiktigas innan den skickas till er.
Skulle varan ändå vara trasig alternativt felexpedierad när den anländer så åtar vi oss givetvis att kostnadsfritt åtgärda felet.

Det är dock viktigt att Du gör en korrekt anmälan via e-post.


Beställningar

Alla beställningar sker via Internet. Vi tar ej emot beställningar på något annat sätt än via vårt shoppingsystem på vår hemsida. Vi accepterar alltså ej beställningar via ordinarie mail, fax eller annat medium såvida ej annat avtalats. Är beställaren under 18 år skall målsmans tillstånd inhämtas av beställaren innan köpet genomföres. Beställning som göres i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att firman lider ekonomisk eller annan skada polisanmäles.

Ej uthämtade försändelser som skickats mot postförskott faktureras med ett belopp motsvarande frakt och övriga kostnader.


Avbeställning

Avbeställning av order är möjlig utan kostad för kund fram till den tidpunkt ordern effektuerats. Effektuering sker vanligtvis genom att faktura och frakthandlingar skapas. Avbeställning efter det att ordern effektuerats är ej möjlig. Du som kund är i fall vi effektuerat din order i samtliga fall skyldig att mottaga försändelsen. Avbeställning av icke lagervara vilken köpts speciellt för kund är ej möjlig efter det att vi beställt samma vara från vår leverantör. En avbeställning är ej giltig förrän avbeställningen bekräftats via e-post från oss.


Returer

Skicka ett mail till oss på info@iebt.se med en felbeskrivning, ordernummer och orderdatum. Efter vi har fått ditt felbeskrivning, sänder vi ett RMA-nummer till dig via mail. IEBT förbehåller sig rätten att ersätta defekt vara med likvärdig ifall identisk vara ej finnes tillgänglig vid tillfället för åtgärd av returnerad vara.
Vid inskickande av defekta produkter till oss, måste emballaget eller fraktsedeln vara tydligt märkt med utfärdat RMA, returnummer på utsidan av paketet.

Ej märkta returer förbehåller vi oss rätten att ej mottaga

Retur skall ske på avsändarens ansvar och risk, och till adressen som framgår på sidan under kontakt.
Lämpliga fraktsätt är posten företagspaket, DPD. I sådana fall står köparen samtliga kostnader som uppstår.

Vid returer som skall återbetalas så återbetalar vi endast varuvärdet.
Fraktkostnader ersätts EJ.

Tvist

Vid tvist där köparen är privatperson har som policy att alltid följa Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer. Tvist mellan två eller flera företag avgöres som regel i domstol. 

 
Force Majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från sina förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.